márka fókusz - Biola

szeptember 01, 2016

Eddig nem sok szó esett magyar márkákról a blogon, de ennek most vége! Már itt volt az ideje, hogy a hazai termékek is helyet kapjanak a bőrápolási rutinomban és szó essen róluk a Beauty Armyn. Ebben volt segítségemre a Biola, a mai márka fókusz főszereplője. :) Hát lássuk a termékeket és ismerjétek meg Ti is kishazánk natúrkozmetikumokat gyártó márkáját. :)

A márkáról
A Biola egy magyar natúrkozmetikai márka, mely 1990-ben kezdte meg tevékenységét. A termékeikben számos növényi alapanyagot használnak fel, melyek bizonyítottan gyógyhatással vannak a bőrre. A felhasznált növényi alapanyagok nagy része ellenőrzött ökológiai termelésből származnak. Rendszeresen ellenőrzik a beszállítókat, hogy környezetkímélő technológiával és az előírásoknak megfelelő módon termesztik az alapanyagokat. Állatokon nem tesztelnek.
A Biola termékek közt arc-, haj- és testápoló termékeket, valamint fürdőkészítményeket találunk. Férfiak és kisbabák számára kifejlesztett vonallal is rendelkeznek.

Bio Teafaolajos Arclemosó Gél
Zsíros, problémás bőrre. Teafa-, citrom- és eukaliptusz illóolajokkal készül, biotin, E -, B3-, B5- és C- vitaminokkal. Speciálisan bőrkímélő felületaktív anyagai hatékonyan tisztítják és hidratáltabbá teszik az érzékeny, zsíros-problémás bőrtípust is. Ehhez járul hozzá a lenmag kivonata. Természetes illóolajok keverékével diszkrét, friss illatú és támogatja a megfelelő bőrhigiénés állapotot; továbbá segíti a bőrregenerációt.
Alkalmazás: a nedves bőrfelületre 1 cm3-t felkenünk, majd bő vízzel leöblítjük 1-2 percen belül!
Kiszerelés: 75 ml | Ár: 1747 Ft
Az egyik legnépszerűbb termék a Biola kínálatából. Nem csodálom, hiszen valóban hatásos készítmény. Elsőre az állaga nagyon furcsa volt, mert nem a szó szoros értelmében géles, sokkal inkább mondanám zselésnek, kocsonyásnak. Erős habzóanyagoktól mentes, így inkább csak csúszkál az arcon. Eleinte furcsa volt, de aztán hozzászoktam. Az illata kellemes, citrusos, de érezni a benne található teafaolaj illatát. Szépen tisztít, irritációt nem okoz és a pattanásokra is jó hatással van.

Bio Centella bőrregeneráló elixír
Különlegesen érzékeny bőrre. A bőrregenerációt támogató, tápláló bioaktív komplex. Bőrgyógyászatilag tesztelt! Horzsolások és ütődések feletti bőrfelületre, hegzáródást követően hámregenerációt támogató, hidratáló bioaktív komplex, amely az érzékeny bőr táplálására szolgál és a bőr megfelelő higiénés állapotának kialakítását segíti. Alkalmazás: Vékony rétegben permetezzük a bőrfelületre. Bármely bőrtípusra egyaránt alkalmazható naponta 2-3 alkalommal. Használat előtt fel kell rázni,  mert kétfázisú pumpás spray!
Kiszerelés: 100 ml | Ár: 2587 Ft
Egy multifunkcionális gyógyító spray mindig jól jön a háztartásban. Elsősorban azért tetszett meg mert rengeteg növényi kivonatot tartalmaz (lenmag, lándzsás útifű, ázsiai gázló vagy más néven centella, körömvirág és fekete nadálytő). Ha mindez nem lenne elég találunk még benne, aloe vera lét, szezám-, jojoba- és tökmagaolajat, valamint E-, C-és B3-vitamint. Alkohol és illatanyag mentes, így bátran használhatjuk bármely bőrfelületen. Én többnyire hidratáló tonikként használom. Három fújás éppen elegendő és gyorsan be is szívja az arcbőröm. Az előbb felsorolt összetevők antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása lévén nagyon szereti a bőröm. Kipirosodás ellen is jó. Nagyobb felületen alkalmazva azonban érdemes inkább többször kevesebbet permetezni, mert különben hajlamos ragadni.

Biola Bio Aronia Age Control Hidratáló Gél
Kevert bőrtípusra nappali hidratáló. Antioxidáns  bioaktív  komplex. Különleges nappali arcápoló, a matt bőrállapot kialakulását támogató hatóanyaggal készülő gél, amely komplex hidratáló, a fiatalos üde bőrérzet megőrzését segítő bőrápoló. A Biotin, B3-, B5-, C-, és E-vitaminok az aronia és kék-zöld alga kivonata antioxidáns - szabadgyökfogó hatóanyagaival multifunkcionális antioxidáns rendszert képez.
Alkalmazása: Vékony rétegben reggelente felvisszük a megtisztított arc és a dekoltázs bőrfelületére.
Kiszerelés: 30ml | Ár: 5482 Ft
A márka hidratálóiról szintén jókat hallottam, és magam is hasonló véleménnyel vagyok. Habár a leírás szerint ez egy nappali hidratáló, én mégis inkább este vetem be. A rétegzős arcápolás híve vagyok, vagyis több (könnyed állagú) terméket egymás után viszek fel az arcomra. Reggelenként utolsó lépésként fényvédőért nyúlok, amivel ez a krém nem kompatibilis. Sajnos elkezd morzsolódni, így sem a fényvédőt, sem az alapozót nem tudom szépen eloszlatni rajta. Este utolsó lépésként már annál inkább bevált. Könnyed gélkrém állaga van, gyorsan beszívódik. Kellemes, azonban nagyon erős, bodza illatú, dacára annak, hogy parfümöt egyáltalán nem tartalmaz. A hidratáló hatása jó. Sima, puha tapintású lesz a bőröm és kellőképp enyhíti a vízhiányt. Az összetevőkre itt sem lehet panasz, antioxidánsokban és hidratálókban itt sincs hiány. ;)

Biola Bio Ligetszépe Bíbor Kasvirág Szemkörnyékápoló
Érzékeny szemkörnyékre, a smink alá is kiválóan alkalmas, gyorsan felszívódó, hatékonyan hidratáló, vitalizáló és tápláló krém. A ligetszépe és a komló kivonata, a kakaóvajjal, a perilla, a szemvidítófű kivonatával és a hyaluronsav származékával, valamint a magnézium és cink ásványi sókkal kisimult, vitalizált szemkörnyéki bőrállapot kialakulását támogatják. Az A-, B3-, B5-, Q10-vitaminok a homoktövis természetes C-vitamin komplexével a fiatalosan üde  bőrállapot kialakulását és a szemkörnyék antioxidáns vitaminokkal történő ellátását segíti elő.
Alkalmazása: Vékony rétegben a megtisztított, nedves szemkörnyékre a szemzugtól indulva, gyengéd, körkörös mozdulatokkal bemasszírozzuk.
Kiszerelés: 15 ml | Ár: 4594 Ft
Talán most már mondanom sem kell, hogy az INCI (összetevőlista) a szemkörnyékápoló esetén is nagyon szép. Már a leírásban számos jótékony összetevőről olvashattatok, de ez még nem minden! Tartalmaz még olíva-, sárgabarckmagolajat, damaszkuszi rózsavízet és retinol származékot is. A sok gyulladáscsökkentő és hidratáló összetevő szépen teszi a dolgát. Jól hidratálja a szem körüli érzékeny bőrt, irritáció nélkül. Gyorsan lelohassza a duzzanatot és üdévé teszi a tekintetem. Hű az ígéretéhez és sminkelni is nagyon jól lehet rá. Könnyed, mégis nagyon jó, tápláló szemkörnyékápoló. Egyedül a tégelyes kiszerelésbe tudok belekötni. Ugyanis az értékes antioxidáns összetevőknek árt a levegővel való 'érintkezés'.

Biola Mandulás Peeling & Maszk
Segítségével az elöregedett hámréteget eltávolíthatjuk. A termékben lévő vitalizáló növényi komponensek ill. a peelingezést követően alkalmazott krémekben lévő hatóanyagok hasznosulását támogatja. A peelinget 7-14 naponta célszerű alkalmazni, így üde, bársonyos bőrfelület alakul ki az arcon és a dekoltázson is, bármely bőrtípusra.
Alkalmazás: A megnedvesített bőrfelületre közepes vastagságban visszük fel. Ezután 1-2 percig gyengéd, körkörös mozdulatokkal bedörzsöljük, majd 15-17 perc hatóidő után vízzel lemossuk
Kiszerelés: 50 ml | Ár: 2385 Ft
Erre a termékre nagyon kíváncsi voltam. Elsőre azt hittem, hogy enzimes peeling, de nem. A géles alapban található növényi szemcsék látják el a radírozást. Tehát lényegében egy gyengéd, fizikai arcradírról van szó. A gyógynövényes illatú, sötétzöld zselét a leírásnak megfelelően nedves arcra viszem fel, de nem dörzsölöm, inkább csak finoman végigsimítom vele a bőröm. Ezt követően hagyom míg teljesen rászárad az arcomra, majd egy nedves törölköző/mikroszálas kendő segítségével lemosom. Utána a bőröm nagyon puha, egyenletes felszínű. Azonban az egyik növényi összetevő picit irritálja a szemem. Nem, nem kenek belőle a szemem köré, de sajnos még így is érzem. :/ Emiatt nem mondható rossznak a termék. A növényi kivonatok jó hatással vannak a bőrre, DE egyéni érzékenységet így is kiválthatnak. Éppen ezért érdemes a használat előtte kézfejen vagy a fül körüli bőrnél tenni egy próbát. Erről egyébként ITT írtam részletesebben.

Naturissimo Tropical Body Pelling
Bambuszőrleménnyel hatékonyan polírozó testradír. Vitalizáló bioaktív hatóanyagokban gazdag mangó, ananász, gránátalma, maracuja gyümölcsöket tartalmaz, amelyek AHA gyümölcssavai támogatják a peelingezést. A jojoba- és búzacsíra olajok, az E-, C- vitaminok és az antioxidánsokban gazdag kurkuma kivonat a bőrmegújítást /bőrregenerációt támogatják.
Alkalmazás: A megtisztított nedves bőrfelületre közepesen vastag rétegben felvisszük. 5-10 perces várakozást követően gyengéd, körkörös mozdulatokkal átpolírozzuk a bőrt, majd langyos vízzel lemossuk. 2-4 hetenkénti alkalmazását javasoljuk.
Kiszerelés: 150 ml | Ár: 3055 Ft
Végül egy testápolási termék is került hozzám. A Tropical testradírnak nagyon erős sárga színe van és a többi termékhez hasonlóan itt is intenzív illat társul hozzá. Nekem picit furcsa, trópusi gyümölcsös illata van, ami nem nyerte el teljes mértékben a tetszésemet, de ennél sokkal fontosabb a hatékonysága! A krém telis-tele van finom, de erőteljesen radírozó szemcsékkel. Hatékonyan lehet vele eltávolítani a fölösleges hámréteget. A habos, krémes állaga hidratálttá teszi a bőröm. Az egyik legjobb testradír, amit eddig próbálta.

Azt kell mondjam, mindenképp érdemes körülnézni a márka webshopjában. Nagyon sok készítmény közül válogathatunk, és ami nekem különösképpen megtetszett, hogy szinte nem találtam olyan terméket, aminek az összetevőlistájába bele tudtam volna kötni. Sem alkoholt sem mesterséges illatanyagot nem találtam, de annál több növényi hatóanyagot. Azonban -ahogy azt már említettem-, nem szabad elfelejteni, hogy ezekre a természetes összetevőkre is reagálhat rosszul a bőrünk, felléphet egyéni érzékenység, ezért mindig végezzetek ellőtte próbát! A csomagolás igényes, higiénikus és utazáshoz is megfelelő. Összességében pozitív véleménnyel vagyok a kapott termékekről, szívesen használom őket. Szemmel látható, hogy a bőröm is szereti a Biola ígéretéhez hű termékeit. :)
A termékeket a webshopban tudjátok megvásárolni. A haj és testápolási termékek kedvező, az arcápoló készítményeknek már kicsit magasabb áron beszerezhetőek.

Ismeritek a magyar márkát? Próbáltatok már valamit a Biolától?

0 megjegyzés